Tutustu rataan

 

Radan opit eivät aja ojaan

Valtaosa Nokian ajoharjoitteluradan autoilusta liittyy ajokorttikoulutukseen. Haluamme kuitenkin tarjota myös yksityishenkilöille sekä yritysten ja yhteisöjen henkilöstöille mukavaa mahdollisuutta ajotaitojen päivittämiselle ajoharjoitteluradalla.

   

 

 

 

Kuljettajakoulutuksen perusvaihe

Perusvaiheessa opetellaan radalla auton perushallintaan liittyviä asioita noin tunnin ajan. Näin ensimmäisen vaiheen opit linkittyvät luontevasti tavallisessa arjessa ajettavaan autoiluun. Myös pimeällä ajamista voidaan harjoitella radalla.

Perusvaiheen ajoharjoittelu pähkinänkuoressa:
• Riskien tunnistaminen liikenteessä
• Pitävyyden merkitys ajoneuvon hallintaan
• Oikean tilannenopeuden ja riittävän turvavälin merkitys 

   
 

Kuljettajakoulutuksen syventävä vaihe

Syventävän vaiheen rataharjoitus kestää kaksi tuntia. Sinä aikana syvennetään ja testataan kuljettajan kykyä ajaa yllämainittujen oppien mukaan. Kohdataan monipuolisempia ja vaativampia tilanteita kuin perusvaiheessa. Rataharjoittelun lisäksi opiskellaan teoriaa ja tutustutaan turvahalliin.


Syventävän vaiheen voit suorittaa aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua lyhytaikaisen ajokortin saatuasi, mutta viimeistään kahden vuoden sisällä. Toisen vaiheen voit suorittaa omalla autollasi, mutta menopelin pystyy myös tarvittaessa vuokraamaan autokoulusta.

Autokoulut hoitavat asiakkailleen varaukset perus- ja syventävän vaiheen rataharjoituksiin.

   
 

Muu koulutus

Nokian ajoharjoittelurata tarjoaa myös ryhmille ja yksityishenkilöille hyvät puitteet ajotaitojen päivitykseen. Radalla on mahdollista viilata myös yleistä auton hallintaa.

Lisätietoja ryhmien ja yksityishenkilöiden ajorataharjoittelusta löydät täältä.