Trafo-elokuva

Briiffaushuoneessa seurataan ensiksi normaalia elämää.
Trafo-elokuvahuoneessa ollaan ikään kuin oikeasti auton kyydissä ja saavutaan kolaripaikalle.
Palautehuoneessa käydään opettajan johdolla läpi elokuvan nostamia tuntemuksia.

Trafo Nokia - ainutlaatuista liikennekasvatusta Suomessa

 

Nokian ajoharjoitteluradalla on ollut käytössä vuoden 2012 alusta saakka Trafo-Nokia, jota käytetään kuljettajakoulutuksen syventävässä vaiheessa. Trafo Nokia lanseerattiin virallisesti ratapäivillä, jotka pidettiin 7.9.2012.

Idean taustalla on Norjan Kristiansandissa toteutettu neljän nuoren ideoima Trafo-projekti joka jatkuu edelleen. Tältä pohjalta Nokialle on luotu oma vastaavanlaisensa projekti. Projektia eteenpäin vei Norjan Kristiansandissa tutustumassa käynyt ryhmä, johon kuuluivat ajoharjoitteluratasäätiön hallituksen varapuheenjohtaja Vesa Koivisto (Tampereen Alueen Autokoulut ry), Suomen Autokoululiiton puheenjohtaja Jarmo Jokilampi, Nokian ajoharjoitteluradan ratamestari Pekka Marttila sekä ajoharjoitteluratasäätiön asiamies Henry Moisio.

 

Mitä Trafo tarkoittaa?
 

Trafo-Nokia on pieni aikamatka jossa koko elämää mietitään. Käytössä on kolme huonetta ja ne muodostavat opetuksellisen kokonaisuuden. Ensimmäinen huone on briiffaushuone, jossa näytetyssä elokuvassa seurataan ensiksi normaalia elämää ristiäisistä rippijuhliin. Seuraavassa huoneessa istutaan auton kyytiin ja auto saapuu kolaripaikalle. Tapahtumia eli kolarin siivousta, uhrien auttamista ja matkaa sairaalaan seurataan auton kyydissä istuen. Trafon tärkein osio on kolmas huone eli palautehuone, jossa opettajan johdolla käydään läpi videon herättämiä tuntemuksia.

Trafo on ainutlaatuinen kokemus Suomessa, sillä ainoastaan Porin-Rauman seudun ajoharjoitteluradalla on samanlainen Trafo joka otettiin käyttöön 2017! Sen tavoitteena on uudenlainen liikennekasvatus ja ennakoiva ajotapa ja sillä pyritään vaikuttamaan asenteisiin liikenteessä.

 

Elokuva onnettomuudesta on lavastettu ja sen on toteuttanut Voionmaan opiston AV-alan ammattilinja. Elokuvaa varten tarvittavat kuvausolosuhteet järjesti Pirkanmaan poliisi ja mukana videolla on myös Pirkanmaan Pelastuslaitos.

Katso videoleike siitä, mitä Trafo-elokuvahuoneessa on odotettavissa!

Videon saa suuremmaksi klikkaamalla videon alapuolella oikeassa laidassa olevaa kuvaketta.

Get Flash to see this player.